Over Jess

Mijn grote passie voor eten en mooie producten werd al vroeg aangewakkerd. Als kind stond ik met potten en pannen achter mijn mini-fornuis en bakte ik dito pannenkoeken. Ik hield mijn moeder altijd gezelschap in de keuken en de vele vakanties naar Toscane hebben gezorgd voor een diepgewortelde liefde voor Italiaans eten. Nog steeds kun je me wakker maken voor de eenvoudige, maar prachtige combinatie van tomaat, verse basilicum en een mooie olijfolie. En een heerlijk stuk brood natuurlijk. Dat pure karakter, daar hou ik van.

Toch duurde het even voordat mijn roeping duidelijk werd. Ik werkte al een hele tijd in de reisbranche toen een groot modebedrijf mij vroeg, of ik niet eens de lunch wilde verzorgen bij hen op kantoor. Daar kreeg ik zulke hartverwarmende reacties, dat ik niet anders kon concluderen dan dat ik een geboren kok en gastvrouw ben! Ik volgde mijn hart en ging de uitdaging aan: ik startte mijn eigen onderneming À la Jess. Sindsdien doe ik elke dag wat ik het allerleukste vind. En is elke dag een feestje. Dat modebedrijf voorzie ik trouwens tot op de dag van vandaag nog steeds met alle liefde van een lunch.

Gastvrijheid staat bij mij hoog in het vaandel. Als ik zie dat mijn gasten genieten, dan doe ik dat ook. Dat is toch het allermooiste wat er is; anderen een onvergetelijke, culinaire ervaring bezorgen. Met heerlijk en eerlijk eten, een persoonlijke touch, humor en vooral veel warmte. Tijdens een intiem diner of lunch bij jou thuis of op werk zorg ik er met veel liefde voor dat het dagelijkse leven voor even ver weg is en dat het genieten geblazen is wat de klok slaat. Eten verbindt en ik ben er dankbaar voor dat ik daar elke keer weer getuige van ben.

Maar daar blijft het wat mij betreft qua – creatieve – ambities niet bij. Sinds een aantal jaar heb ik er nog een passie bij: fotograferen. En dan het liefst het vastleggen van mooi opgemaakte borden en prachtige gerechten die ik het liefst ook nog zelf style. Ik ben zelfs op mijn 50ste begonnen met een studie aan de fotovakschool, hoe leuk is dat! Het is mijn grote droom om ooit een aantal pagina’s in delicious.magazine of op Elle Eten te mogen vullen.

Wanneer mag ik bij jou komen koken of fotograferen? Ik kijk er nu al naar uit!

Liefs Jessica